wa-verzekering

Home / wa-verzekering

Wa verzekering auto vergelijken

Als je eigenaar bent van een auto dan ben je wettelijk verplicht om jouw auto te verzekeren. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat de verzekeringsplicht al geldt zodra het kenteken van een auto op jouw naam staat. Omdat er veel verzekeraars zijn en het daardoor lastig is om een goede keuze te maken, kun je op onze site de mogelijkheden gemakkelijk en snel met elkaar vergelijken. Zo kun je geld besparen en bovendien de verzekering afsluiten die bij jou hoort!

Wat is een autoverzekering?

Een belangrijk onderdeel voor iedere auto is de wa verzekering. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Deze verzekering beschermt je tegen schade wanneer je bijvoorbeeld na een ongeluk door de tegenpartij aansprakelijk wordt gesteld. Kortom, wanneer je per ongeluk een aanrijding veroorzaakt dan is zo’n verzekering bij materiële en immateriële schade erg belangrijk. Vooral wanneer iemand door jouw toedoen gehandicapt raakt kan het schadebedrag flink oplopen. Wacht dus niet met het afsluiten van een goede autoverzekering!

Waarom is vergelijken belangrijk?

Omdat er zeer veel verzekeraars en verschillende autoverzekeringen zijn is het lastig voor mensen om een goed overzicht van alle mogelijkheden te hebben. Daarnaast kun je ook nog eens kiezen tussen allerlei verschillende soorten dekkingen. Al deze keuzes maken het er niet makkelijker op. Op onze website kun je gemakkelijk de overzichten van verschillende verzekeraars naast elkaar leggen en vergelijken. Zo kun je snel zien waarmee je geld kunt besparen en welke keuzes het beste bij jou passen. Naast de wettelijk verplichte wa autoverzekering kun je ook kiezen voor allerlei aanvullende dekkingen zoals WA beperkt casco en de meeste uitgebreide verzekering: de all risk verzekering (WA casco).

Een voorbeeld

We geven een voorbeeld van David die via onze vergelijkingssite de goedkoopste wa verzekering  afsloot. Een verzekering die helemaal bij hem paste. David (19) had nog niet zo lang geleden zijn rijbewijs gehaald en kocht daarna meteen z’n eerste auto. Voordat hij daadwerkelijk de weg op kon, moest hij wel nog eerst zijn auto laten verzekeren. Hij wilde de beste verzekering die hem bovendien het meest geld zou besparen. Omdat er veel verschillende verzekeraars, websites en verschillende dekkingen zijn, kostte het hem erg veel tijd om die allemaal met elkaar te vergelijken. Op onze vergelijkingssite kreeg hij het overzicht dat hij nodig had. Diezelfde dag heeft David via onze site een autoverzekering kunnen afsluiten. Daarna kon hij meteen met zijn nieuwe auto de weg op.

Goedkoopste wa verzekering vinden

Bekijk snel op onze site alle aanbieders van wa verzekeringen voor uw auto. Vind snel de goedkoopste wa verzekering en de verzekering die het beste bij jou past. Je kunt de verzekering direct afsluiten waardoor je binnen enkele minuten alles hebt geregeld.